Wereldwijd initiatief voor gemeenschapsbetrokkenheid bij de oceaan


van de Ocean Foundation Community Ocean Engagement Global Initiative (COEGI) is toegewijd aan het ondersteunen van de ontwikkeling van leiders van de mariene onderwijsgemeenschap en het in staat stellen van studenten van alle leeftijden om oceaangeletterdheid om te zetten in natuurbeschermingsacties. 

Onze visie is het creëren van eerlijke toegang tot mariene onderwijsprogramma's en carrières over de hele wereld.

Als er meer mariene opvoeders worden opgeleid om mensen van alle leeftijden te onderwijzen over de invloed van de oceaan op ons en onze invloed op de oceaan - en op een manier die effectief inspireert tot individuele actie - dan zal de samenleving als geheel beter toegerust zijn om weloverwogen beslissingen te nemen die bescherming bieden oceaan gezondheid. 

Onze filosofie

We kunnen allemaal een verschil maken. Oceaangeletterdheid geeft ons de kennis om de gezondheid van de oceaan te beschermen, te behouden en te herstellen.

Ieder van ons heeft een rol te spelen. 

Onze eerste stap is ervoor te zorgen dat de mariene onderwijsgemeenschap het brede scala aan kust- en oceaanperspectieven, waarden, stemmen en culturen weerspiegelt die over de hele wereld bestaan. Degenen die traditioneel zijn uitgesloten van marien onderwijs als loopbaantraject - of van de mariene wetenschappen in het algemeen - hebben toegang nodig tot netwerken, capaciteitsopbouw en carrièremogelijkheden op dit gebied. Dit vereist het proactief bereiken, luisteren en betrekken van diverse individuen, zowel binnen als buiten het gebied van oceaangeletterdheid.

Foto met dank aan Living Coast Discovery Center

Ocean Literacy: kinderen zitten buiten in een kring bij de kust

Om de volgende generatie de effecten van een veranderende oceaan en klimaat te laten beheersen, hebben ze meer nodig dan basisonderwijs en -training. Opvoeders moeten worden uitgerust met de instrumenten van gedragswetenschap en strategische communicatie om de besluitvorming en gewoonten te beïnvloeden die de gezondheid van de oceaan ondersteunen. Het belangrijkste is dat het publiek van alle leeftijden in staat moet worden gesteld creatieve benaderingen te kiezen voor natuurbehoud. Als we allemaal kleine veranderingen in ons dagelijks leven aanbrengen, kunnen we enorme veranderingen zien.


Onze aanpak

Mariene opvoeders kunnen helpen meer oceaangeletterde mensen op te leiden. De oplossing is echter niet zo eenvoudig als meer inzicht krijgen in onze relatie met de oceaan. We hebben het publiek nodig dat wordt geïnspireerd om natuurbeschermingsacties op te nemen, waar ze ook zitten, door onze focus te verleggen naar optimisme en gedragsverandering. Oceaangeletterdheid moet voor iedereen toegankelijk zijn.


Ons werk

Om de meest effectieve educatieve training te bieden, COEGI:

Werkt samen met opvoeders en gemeenschapsleiders

om de belangrijkste elementen van oceaangeletterdheid op te nemen in hun bestaande curricula, installaties of programma's, met de nadruk op individuele actie om lokale instandhoudingsproblemen op te lossen. Deelnemers, voornamelijk beginnende en aspirant-maritieme opvoeders, worden opgeleid om effectieve, actiegerichte lessen te geven die zijn afgestemd op de unieke behoeften van hun doelgroep, waaronder mogelijk: K-12-studenten, gemeenschapsleden, buitenenthousiastelingen, toeristen, vrijwilligers , en het grote publiek.

Wie zijn mariene opvoeders?

Mariene opvoeders werken op verschillende creatieve manieren om oceaangeletterdheid te onderwijzen. Dit kunnen leraren zijn in het basisonderwijs, informele opvoeders (opvoeders die lessen geven buiten de traditionele klasomgeving, zoals buiten, gemeenschapscentra of daarbuiten), universiteitsprofessoren of wetenschappers. Hun methoden kunnen klassikale instructie, buitenactiviteiten, virtueel leren, tentoonstellingspresentaties en meer omvatten. Mariene opvoeders spelen een cruciale rol bij het bevorderen van het wereldwijde begrip en de bescherming van mariene ecosystemen.

Ocean Literacy: jong meisje dat lacht met een haaienhoed op

Bouwt duurzame relaties op

tussen docenten uit verschillende regio's en disciplines. Deze gemeenschapsvormende benadering helpt deelnemers een netwerk op te zetten om deuren te openen voor financiering, vacatures en professionele groei.

Foto met dank aan Anna Mar / Ocean Connectors

Traint en empowert individuen

die typisch ondervertegenwoordigd zijn op het gebied van marien onderwijs, om een ​​kans te creëren voor loopbaantrajecten waar ze misschien nog nooit eerder aan hadden gedacht.

In de komende jaren streven we er ook naar invloed uit te oefenen op het creëren en voorbereiden van banen door workshops te organiseren, COEGI-afgestudeerden aan ons wereldwijde netwerk te introduceren en gemeenschapsgerichte onderwijsprojecten te financieren, waardoor onze stagiairs de oceaangeletterdheid nog verder kunnen verspreiden.

Vrouw die in een notitieboekje schrijft

Als gemeenschapsstichting ontwikkelen we netwerken en brengen we mensen bij elkaar. Dit begint door gemeenschappen in staat te stellen hun lokale behoeften en hun eigen wegen om verandering teweeg te brengen, te definiëren en te dicteren. COEGI rekruteert mentoren uit diverse bevolkingsgroepen om te matchen met onze mentees en een gemeenschap op te bouwen van beoefenaars van oceaangeletterdheid die informatie en geleerde lessen over verschillende carrières delen.


The Bigger Picture

Een van de belangrijkste belemmeringen voor vooruitgang in de sector van het behoud van de zee is een gebrek aan echt begrip van het belang, de kwetsbaarheid en de connectiviteit van oceaansystemen. Onderzoek toont aan dat het publiek niet goed is toegerust met kennis over oceaankwesties, en toegang tot oceaangeletterdheid als studiegebied en levensvatbare carrièrepad is historisch gezien ongelijk geweest. 

COEGI maakt deel uit van de bijdrage van The Ocean Foundation aan een grotere wereldwijde gemeenschap van mensen die werken aan voorlichting en actie voor de gezondheid van de oceaan. De diepe, duurzame relaties die door dit initiatief zijn ontwikkeld, zullen COEGI-deelnemers in een unieke positie plaatsen om succesvolle carrières in het mariene onderwijs na te streven, en zullen bijdragen aan het rechtvaardiger en effectiever maken van het algemene gebied van oceaanbehoud voor de komende jaren.

Voor meer informatie over COEGI, meld u aan voor onze nieuwsbrief en vink het vakje "Ocean Literacy" aan:


Resources

Vrouw die hard lacht op het strand

Jeugd Ocean Action Toolkit

De kracht van communautaire actie

Met steun van National Geographic hebben we samengewerkt met jonge professionals uit zeven landen om een ​​Youth Ocean Action Toolkit te ontwikkelen. De toolkit, gemaakt door jongeren, voor jongeren, bevat verhalen over beschermde mariene gebieden over de hele wereld. 

LEES VERDER

Oceaangeletterdheid en gedragsverandering op het gebied van natuurbehoud: twee mensen kunnen kanoën in een meer

Oceaangeletterdheid en gedragsverandering

Onderzoekspagina

Onze onderzoekspagina over oceaangeletterdheid biedt actuele gegevens en trends met betrekking tot oceaangeletterdheid en gedragsverandering en identificeert hiaten die we kunnen opvullen met COEGI.

MEER MIDDELEN

Beoordelingsresultaten voor mariene opvoeders | Capaciteit opbouwen | GOA-OP | Pier2Peer | Alle initiatieven

GERELATEERDE DUURZAME ONTWIKKELINGSDOELEN (SDGs)

4: Kwaliteitsonderwijs. 8: Fatsoenlijk werk en economische groei. 10: Minder ongelijkheden. 14: Leven onder water.